×

Наставља се борба за јесењег првака АdmiralBet 1.MЛРС

У АdmiralBet 1. МЛРС наставља се борба за прву позицију.

ОКК Олимп у Шековићима дочекује Радник БН Баскет из Бијељине. Домаћи тим, предвођен Гораном Ковачевићем и Бојаном Видаковићем, игра јако добро на свом терену, док се са друге стране налази екипа која претендује на највиши пласман и налази се у страшној серији од шест узастопних побједа. Могао би ово да буде један од занимљивији дуела у овом колу.

У Приједору се игра комшијски дерби. Приједор Спартак дочекаће КК Слободу 73 из Новог Града. Домаћи су у доброј форми, Бојан Лулић и другови су једни од претедената за јесењег првака, док тим Дејана Кукавице игра по систему топло-хладно.

"Јако тешко гостовање. Екипа Приједора је фаворит у овом мечу што показује и стање на табели. Пробаћемо поновити добре партије ове сезоне, смањити број грешака и одговорити на њихову агресивну игру," улогу фаворита тренер Слободе препушта Приједорчанима.

Радосав Вукић је са 14 поена по утакмици први стријелац екипе из Новог Града и у последње вријеме пружа све боље партије. Вукић, такође, препушта улогу фаворита домаћинима али вјерује да могу да направе изненађење уколико тим да свој максимум.

"Ради се о озбиљном тиму који је предвођен одличним тренером. Обећавам да ћемо дати све од себе да изненадимо противника на његовом терену," јаке ријечи рођеног Београђанина.

Утакмица између Приједор Спартака и Слободе игра се у недељу, 11. децембра, од 19 часова у дворани "Младост" у Приједору.

У Зворнику ће домаћи кошаркаши дочекати госте из Бања Луке, Академију БМП. Серију добрих резултата Дрина Принцип је прекинула у прошлом колу поразом од Рогатице, тако да уколико желе да се врате у трку за титулу побједа им је императив. Тога је свјестан и стратег домаћих Игор Крајишник.

"Очекује нас утакмица против младе и перспективне екипе Академије која је одлично предвођена са клупе. Добро смо их скаутирали, уочили све њихове недостатке и предности па спремно дочекујемо наредни меч", изјавио је први тренер Зворничана.

Он вјерује да ће утакмица бити динамична, брза, али да ће публика у хали уживати.

Бек шутер домаће екипе, Бојан Матић, истиче да је пред њима веома захтјеван меч против младог тима из Бања Луке, али против екипе коју добро познају и за коју су се добро спремили.

"После пораза на гостујућем терену у Рогатици очекујем позитиван исход против ове младе и амбициозне екипе," рекао је Матић.

Варда ХЕ на свом паркету дочекује екипу Дервенте. Обје екипе се боре за бијег из доњег дијела табеле. Гостима из Дервенте напад није проблем, један су од најефикаснијих тимова јер увијек могу да рачунају на тридесет и више поена Стефана Милошевића који је први кошгетер лиге. Видјећемо да ли ће успјети да задрже Фимића и Мутапчића, ударне игле екипе из Вишеграда, и остваре другу гостујућу побједу.

Сутјеска на домаћем терену у Фочи дочекује екипу Рогатице, док у Сокоцу кошаркаши Томислава Тамбурића дочекују Студент Игокеу. 

 
Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co