×

8. КОЛО: Радник, Соколац и Приједор у борби за врх табеле

У суботу 3. децембра биће одиграно комплетно осмо коло AdmiralBet 1.МЛРС.

У Бијељини КК Радник БН Баскет дочекује госте из Вишеграда КК Варда ХЕ. Домаћи се налазе у серији од шест узастопних побједа док су гости ушли у кризу резултата и биће им тешко да се поправљају на гостујућем терену.

Мирослав Тодић, тренер Радника, истиче да екипа тренира напорно и да се максимално спрема за сваку утакмицу без обзира на противника.

"Припремамо се и радимо јако цијелу седмицу, као и за сваку другу утакмицу. Морамо бити максимално сконцентрисани, да пробамо од почетка наметнути наш ритам игре у оба смијера, одиграмо што је боље могуће и да одржимо добар континуитет", најављује стратег екипе из Бијељине за сајт КСРС.

Радник је убједљиво најбоља дефанзивна екипа у лиги, а осим тренера Тодића, један од најмлађих у екипи, Урош Божић, такође истиче концентрацију као један од најбитних фактора у њиховој игри.

"Имамо добар ритам, у доброј смо форми, побједа не би требало да изостане, ако одиграмо максимално концентрисано."

Екипи Варде са друге стране не иде баш најбоље, у последњих пет утакмица забиљежили су четири пораза и налазе се у доњем дијелу табеле, што сигурно не радује Илију Видаковића, тренера гостију.

"Играмо са екипом која је сигурно међу тимовима који су у најбољој форми у лиги што показује и прво мијесто на табели. Радник је фаворит али без обзира на то вјерујем да уколико одиграмо најбоље што можемо ни побједа није немогућа мисија", узда се у своје играче Видаковић, максимално респектујући фаворизованог домаћина.

Утакимица се игра од 18 часова у Спортској дворани Гимназије у Бијељини.

У Дервенти домаћа екипа дочекује госте из Сокоца. Домаћима је потребна побједа за бијег са дна табеле, док се момци тренера Тамбурића желе поново осамити на врху табеле гдје су и били у досадашњем дијелу такмичења.

Најмлађа екипа у такмичењу СКК Студент Игокеа на свом терену дочекује КК Сутјеску из Фоче. Гости су после лошег старта сезоне увезали двије узастопне побједе. Момци Слободана Кецмана морају одиграти изузетно добро да би савладали екипу која је у успону.

У Рогатици играју КК Рогатица и ОКК Дрина Принцип. Обје екипе су у одличној форми тако да се очекује занимљива утакмица, а можда је можемо назвати и дерби кола. Рогатица је поразом у прошлом колу изгубила лидерску позицију на табели и сигурно не жели губити корак за тренутно водећим тројцем.

КК Академија БМП због заузетости дворане Борик дочекује КК Приједор Спартак у СД Кампус. Млада екипа из престонице мораће пружити изузетно добру партију да би парирала гостујућој екипи коју предводи незаустављиви Бојан Лулић.

Слобода 73 из Новог Града на свом паркету дочекује новајлију у лиги ОКК Олимп из Шековића. Домаћи кошаркаши који су у прошлом колу неспретно изгубили утакмицу у којој су „требали“ добити - мораће одиграти много боље уколико желе парирати Горану Ковачевићу и саиграчима.

 

 

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co