×

За викенд се игра седмо коло AdmiralBet 1.МЛРС

Следећег викенда на реду је седмо коло AdmiralBet 1. мушке лиге Републике Српске, први пут под новим називом са новим генералним спонзором.

У Новом Граду домаћа Слобода 73 дочекује Радник БН Баскет. Домаћи кошаркаши су у прошлом колу савладали Академију БМП и у добром расположењу дочекују екипу коју са клупе предводи Мирослав Тодић. Бијељинци су везали пет узастопних побједа тако да су играчи Слободе пред великим испитом.

ОКК Олимп дочекује Академију БМП у дуелу екипа које су на скору 2-4. Гости из Бања Луке ће покушати да прекину негативан низ од четири везана пораза.

У Приједору ће играчи КК Приједор Спартака дочекати госте из Рогатице у дербију седмог кола AdmiralBet 1.МЛРС. Изабраници тренера Данила Палалића играју добру сезону, а у госте им долази првопласирани тим лиге и за очекивати је одличну утакмицу.

"То је екипа која је дуго на окупу, добро вођена од стране тренера Шибалије, те екипа са одличним појединцима који су провјерени и доказани играчи. Њихови резултати у досадашњем дијелу првенства нису за мене никаква случајност и сигурно је да нас очекује тешка и неизвјесна утакмица. Изузетно их поштујемо и респектујемо као клуб и екипу." - бираним ријечима је о противнику говорио Данило Палалић, тренер екипе из Приједора, за сајт КСРС.

Он је истакао да је битно то што се тренутно налазе у врху табеле, али да их неће заварати, јер тек предстоје најтеже борбе за врх табеле.

"Ми ћемо се покушати припремити најбоље што можемо за ту утакмицу, иако нам је распоред доста згуснут јер почињу и Куп утакмице. Умор је мало присутан али вјерујем у своје играче и њихов карактер и знам
да ће дати све од себе у свакој наредној утакмици па тако и у недељу" - казао је Палалић.

Прва виолина Приједор Спартака, и лидер првенства у МВП трци, Бојан Лулић, такође очекује тешку утакмицу против екипе која је састављена од искусних играча, добро покривена на свим позицијама.

"Ми ћемо се потрудити да наставимо у истом ритму као до сад, да наметнемо наш ритам игре и одбранимо домаћи терен", надовезао се на тренерове ријечи Лулић, позвавши навијаче да дођу у што већем броју у недјељу од 19 часова.

Са друге стране терена је фантастичан трио Рогатичана - Ненад Цвјетковић, Никола Пилиндавић и Немања Окиљевић, који из кола у коло доминирају лигом у статистичким категоријама.

"Очекује нас веома тешка и за нас можда најважна утакмица првог дијела такмичења. Респектујемо екипу Приједора, годинама играју врхунску кошарку, али ми тамо идемо са највишим амбицијама", најављује велику борбу Окиљевић, капитен Рогатице.

У Зворнику ОКК Дрина Принцип дочекује Студент Игокеу. Зворничани су најзад дошли до жељене форме, а у госте им долази најмлађа екипа у лиги која је увијек расположена за добру и атрактивну кошарку.

Екипа Сутјеске на домаћем терену дочекаће новајлију у лиги екипу КК Дервенте у дербију зачеља. Фочаци су коначно забиљежили прву побједу и све ће покушати да забиљеже и други тријумф у сезони. Са друге стране је један од најбољих стрелаца лиге Стефан Милошевић.

На Сокоцу ће домаћи КК Соколац играти против екипе КК Варда ХЕ. У прошлом колу домаћи су забиљежили први пораз у сезони. Уколико желе остати у трци за прво мјесто морају савладати увијек неугодне госте из Вишеграда.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co