Протеклог викенда одиграно је некомплетно 13. коло Прве мушке лиге Републике Српске. Меч између Обилића и Сутјеске који је требао бити одигран на Палама помјерен је због заузетости дворане ради припрема за ЕYОФ. Утакмица која је требала бити одиграна између Леотара и Радника БН Баскет из Бијељине отказана је због великих сњежних падавина.

У утакмицама које су одигране забиљежени су следећи резултати.
У Зворнику Дрина Принцип је била боља од Сокоца резултатом 81-73. те су дошли до своје четврте овосезонске побједе. Најзаслужнији за побједу био је Kовач који је стигао из Братунца са 24 поена и 8 скокова. Kовачевић је постигао 18, а Филип Нешић 13 уз 8 скокова. Kод екипе са Сокоца Печеница је убацио 22, Игор Ђерић 15, Миљан Марковић је убацио 14 поена уз 12 скокова.

Kошаркаши Борца у други дио сезоне ушли су са да узастопна пораза. Овог пута од изгубили су од екипе Славије 1996 након продужетка резултатом 69:68.
У екипи Славије истакао се Никола Пилиндавић који је најприје шутем за три поена тројком обезбиједио Славији продужетак, а онда и на крају продужетка при +1 за борац погодио и донио свом тиму вриједну побједну.

Пилиндавић је са 22 поена био најефикаснији у екипи Славије, а додао је и 16 ухваћених лопти, Мацан је убацио 15, а Шеховац 14 поена.
Kод екипе Борца Бојан је постигао 21 поен, а Љубоја 12.

У утакмици која је играна у Вишеграду екипа Варде савладала је Студент/Игокеу резултатом 80:76.
Немања Станимировић са 27 поена и Миљанић са 13 поена предводили су домаћу екипу, док су се код гостију истакли Симанић са 23 као и Живковић и Ђаковић са по 13 поена.

У утакмици која је играна у недељу Будућност БН славила је против екипе из Приједора резултатом 72-65. Kод екипе домаћина Гобовић је постигао 19, а кецман 15 поена и 19 скокова. У екипи Приједора најефикаснији је био Иветић са 21 поеном док су Милошевић и Самарџић постигли по 12 поена.