×

Млађи пионири: Кошаркаши Студент Игокее шампиони Републике Српске

Протеклог викенда одигран је завршни турнир Првенства Републике Српске за млађе пионире.

Турнир за најмлађе кошаркаше Републике Српске одигран је у Александровцу, а пласман на исти су обезбиједиле екипе КК Шампион Алф ОМ, КК Леотар, КК Зворник Баскет и екипа домаћина СКК Студент Игокеа.

Први полуфинални сусрет одиграли су КК Шампион АЛФ ОМ и КК Леотар. Славила је екипа из Требиња резултатом 23-37 (06:10, 05:09, 04:07, 08:11). Млади кошаркаши из Требиња су током цијеле утакмице имали благу али сигурну предност. Бањалучани упркос свим напорима нису успјели парирати противничкој екипи. Код побједника су се истакли Лука Јовановић са 10, Мирко Бабић са 9 и Давид Гобовиц са 8 поена. У пораженој екипи седам поена имао је Петар Јотановић.

Друго полуфинале донијело је сусрет између КК Зворник БАСКЕТ и номинално гостујуће екипе СКК Студент Игокеа. Славила је екипа тренера Бојана Гвоздерца резултатом 75-50 (20:12, 12:10, 15:15, 28:13). Објективно боља екипа славила је без већих проблема. Већ у првом периоду направили су минималну предност коју су до краја утакмице само повећавали. У последњем периоду су дефинитивно преломили утакмицу за побједу и пласман у финале.

Утакмице за пласман играле су се у недељу. У борби за бронзу сусреле су се поражене екипе из претходног дана КК Шампион АЛФ ОМ и КК Зворник Баскет. Славила је екипа из Зворника резултатом 60-72 (10:07, 04:20,15:22,31:23). Први период припада екипи из Бања Луке, али већ у другом периоду долази до преокрета и на полувријеме се одлази са +13 за Зворничане, а до краја трећег периода и +20. У последњем периоду игре екипа из Бања Луке много боље, али без било какве шансе за преокрет. Најзаслужнији за побједу своје екипе био је Алекса Елаковић са 15 поена, док је са друге стране Петар Ракоњац имао 36 поена.

Меч за шампиона Републике Српске донио је сусрет између КК Леотара и СКК Студент Игокеа. У утакмици гдје је виђено доста добрих потеза славила је екипа Студент Игокее резултатом 32-49 (07:14, 14:07, 06:20, 05:08). Иако резултат то не показује виђена је добра и већим дијелом неизвјесна утакмица. У првом полувремену била су два потпуно различита периода. У првом су домаћи наплравили +7, да би у другом периоду гости вратили истом мјером за неријешен резултат на полувремену. У трећем периоду игре млади кошаркаши Студент Игокее играју веома добар напад, док су кошаркаши из Требиња постигли само 6 поена за предност великих +14 кошева предности, која је до краја утакмице порасла на +17. У побједничк екипи Огњен Родић је постигао 16 поена, док је са друге стране Мирко Бабић имао 9.

Најбољи стрелац турнира био је Петар Ракоњац, док је за најкориснијег играча проглашен Огњен Родић.

Коначан пласман
  1. СКК Студент игокеа
  2. КК Леотар
  3. КК Зворник Баскет
  4. КК Шампион АЛФ ОМ

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co