×

Финале: Јахорина сигурном игром до 1-0

Претходног викенда почела је финална серија доигравања за шампиона MD shop 1.МЛРС између Јахорине и Будућност Профи.

Сигрном игром током већег дијела меча Паљани су савладали госте из Бијељине резултатом 73-61 (21:21, 21:12, 16:15, 15:13). Будућност је држала прикључак само током прве четвртине (21-21), понајвише захваљујући Динку Пељти који је предводио госте са три постигнуте тројке. Међутим, друга четвртина је донијела много боље издање Јахорине, посебно у одбрани. Домаћи стрпљивом игром до полувремена стичу осјетнију предност (+9) коју, уз само неколико благих падова у игри, успјевају да сачувају до краја утакмице. Пред сам крај меча предност домаћих достиже максималних +18 (73-55), тако да је неизвјесна завршница, коју смо сви очекивали, потпуно изостала.

Као што смо и писали у најави утакмице, највећи квалитет Јахорине је широк ростер са великим бројем квалитетних играча. Екипа не зависи само од једног или два појединца него сваку утакмицу искочи ново име са одличним учинком.

Овог пута био је то Мирослав Ковач коме је само један скок фалио за дабл-дабл. Мирослав је имао 14 поена, 9 скокова, 3 асистенције и чак 4 блокаде. Оно што Мирославу није пошло за руком јесте Немањи Окиљевићу, он је на свом конту имао 13 поена и 12 скокова. Двоцифрен је био још и Хавион Меј са 11 поена, али значајан допринос првој побједу Јахорине са по 8 поена дали су Немања Печеница и Филип Симић.

Код Будућности најбољи је био већ поменути Динко Пељто са 18 поена и 7 скокова. Александар Пиргић је додао 14 поена, а Новак Манојловић је остварио дабл-дабл са 11 поена и исто толико скокова.

Серија се сада сели у Бијељину гдје се 24. априла од 17 часова у СД Гимназије "Филип Вишњић" игра друга утакмица.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co