Удружење кошаркашких тренера Републике Српске и ове године у Бањој Луци, (22. и 23. јуна) организује семинар за тренере из Републике Српске, Босне и Херцеговине и земаља региона. У досадашњем континуираном дјеловању УКТРС угосто јееминентне предаваче, који су оставили трагове у европској и свјетској кошарци, а и ове године смо одржан је висок ниво.
„Тренерски семинар 2019“ ће у едукативном смислу обезбједити учесницима богата предавања и материјале, да би сезону 2019/2020 дочекали што спремнији. Предавачи који су узели учешће на овогодишњем семинару су:
- г. Александар Џикић
- г. Владимир Јовановић
- г. Саша Косовић
- г. Немања Злојутро

Семинар је обавезан за тренере:
- Клубова из Републике Српске који се такмиче у првенству БиХ,
- Прва лига РС (мушка и женска),
- Друге лиге РС и
- Млађе селекције

У случају да су тренери спријечени да присуствују семинару, потребно је унапријед послати молбу са наведеним разлозима које адекватни документи потврђују. Молбе након одржаног семинара неће бити уважене.

ПРЕДАВАЊА
Предавања ће се одржати на Факултету физичког васпитања и спорта и у Универзитетској дворани Кампус, која се налази у склопу Универзитета у Бањој Луци. Тренерима која из неоправданих разлога пропусте једно или више предавања, семинар неће бити признат.

КОТИЗАЦИЈА
- Котизација за једног тренера износи 100.00 КМ
- Котизација за два тренера износи 150.00 КМ
- Котизација за три тренера износи 180.00 КМ
- Котизација за сваког наредног тренера из истог клуба кошта 30.00 КМ

ЛИЦЕНЦИРАЊЕ
У склопу семинара ће се обавити обавезно лиценцирање тренера за сва такмичења, по усвојеном Правилнику о лиценцирању. Молимо Вас да плнирате у пријави и ову обавезу, због организације УКТРС, да бисмо на вријеме имали лиценце на почетку сезоне у септембру, када крећу израде лиценци. Лиценце које се буду издавале први пут, могу да се издају само тренерима који имају Више образовање из области спорта или су у циклусу школовања поменутог звања.
Основа за лиценцу:
- Првенство БиХ и Прве лиге РС, 100.00 КМ,
- Друга лига и млађе категорије, 50.00 КМ

У складу са одлуком да играчи не могу да буду лиценцирани, а да тим нема лиценцираног тренера , тренери морају да буду лиценцирани. Уколико тренери, тј. клубови нису испунили обавезе из Правилника о лиценцирању, неће бити у могућности да крену са званичним такмичењем. Под овом напоменом се подразумијевају обавезе из претходних такмичарских сезона, са којима су сви клубови упознати.
Присуством на тренерском семинару, сви учесници стичу право да као домаћи тренери учествују на семинару тренера које организује УКТ Србије, седам дана након нашег семинара. И ово је један од разлога за одржавање семинара у овом мјесецу.

САТНИЦА

22.06.2019.
10:00 - 11:00, ПРИЈАВА, Предулаз дворане "Кампус"
11:00-12:15, Н. Злојутро, "Дијагностика и њена примјена у кошарци"
12:30 - 14:00, А. Џикић, "Сарадња са играчем на ниском посту"
14:00 - 15:00, Ручак, ресторан "Sorriso, Akvana"
15:00 - 16:30, А. Џикић, "Тренинг спољних играча"

Сва предавања су у дворани "Кампус"

23.06.2019.
10:00 - 11:00, В. Јовановић, "Одбрана од pick and roll-a"
11:00 - 12:00 - В. Јовановић "Напад на преузимање у одбрани"
12:15 - 13:30 - Саша Косовић, "Скаутинг и његова примјена у припреми за утакмицу"

Последње предавање је у амфитеатру Факултета физичког васпитања у спорта