×

Плејоф: Јахорина на корак од шампионског пехара

Сутра се у Палама игра трећа утакмица финалне серије доигравања у оквиру MD shop 1.MЛРС.

Друга утакмица припала је Јахорини која је сигрном игром током већег дијела меча савладала Будућност у Бијељини резултатом 59-78 (18:23, 12:19, 14:23, 15:13). Будућност је серијом 5-0 добро отворила утакмицу и била равноправан противник током првих 8-9 минута. Међутим, у финишу прве четвртине Филип Симић погађа за три, а у следећем нападу Немања Окиљевић за два тако да Јахорина на први одмор одлази са предношћу +5. Од тог тренутка на терену је постојао само један тим. Паљани су сигурном игром, и одбраном која је функционисала беспријекорно, до краја првог полувремена предност увећали на +9. Иако се очекивао одговор изабраника Дариа Чојића након пораза у првој утакмици и неизвјеснија завршница од оне у Палама, десило се нешто сасвим супротно. У другом полувремену Јахорина је потпуно загосподарила тереном не дозволивши Будућности да спусти разлику испод 15 поена, а неријетко је она прелазила и великих +20.

На крају увјерљива побједа Јахорине за 2-0 у серији и велика шанса да до шампионског пехара дође већ сутра пред својим навијачима.

Трећа утакмица се игра у СД "Пеки" са почетком у 19 часова.

Утакмицу је могуће пратити путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Финале се игра у 3 (три) добијене утакмице, а термини преосталих утакмица су слиједећи:

  • четврта (евентуално) утакмица 30. април 2024. године - Бијељина;
  • пета (евентуално) утакмица 03/04. мај 2024. године - Пале.
Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co