×

Јуниорке: Кошаркашице Орлова шампионске Републике Српске

На финалном турниру Првенства Републике Српске за јуниорке које је одиграно у понедељак у Бања Луци славиле су кошаркашице Орлова.

Пласман на турнир обезбиједиле су екипе КК Лавови, ЖКК Орлови КК Леотар 03 и КК Млади Крајишник, али због обавеза у првенству БиХ екипа КК Леотар одустала је од такмичења.

Како је екипа Леотара 03 одустала од такмичења први полуфинални меч није ни одигран и екипа Орлова је директно обезбиједила пласман у финале.

Други полуфинални меч донио је сусрет између КК Млади Крајишник и КК Лавови. Славиле су гошће убједљивим резултатом 57-71 (25:20, 10:11, 13:22, 9:18). Домаће кошаркашице добро су почеле сусрет. Играло се кош за кош уз благу али сталну предност домаће екипе те се на полувријеме отишло са +4 за домаћина.

Друго полувријеме донијело много бољу игру екипе из Брчког. Веома брзо праве серију 8-0 и долазе до предности коју су до краја утакмице само увећавале. Код поражене екипе истакла се Јована Лукић са 32 поена док је у побједничкој екипи Валентина Дошић имала 24 поена, Анђела Бекић 13, а Тамара Шаренац и Сара Ђокић по 12.

Финална утакмица између ЖКК Орлови и КК Лавови донијела је велику борбу и жељу обје екипе да се оките насловом Првака Републике Српске.

Послије велике борбе славиле су изабранице тренера Луке Чуковића резултатом 53-49 (9:14, 12:20, 17:11, 15:4). Гостујућа екипа је добром и стабилном игром била у предности скоро 30 минута.

У појединим моментима предност је износила и 15 поена разлика. Почетком последњег периода домаће играчице заиграле су агресивно, гошће се нису најбоље снашле и серијом 11-0 долазе до предности коју су успјеле сачувати до краја утакмице.

Код побједника истакле су се Хана Предојевић са 21 поеном и 16 ухваћжених лопти, док је у екипи Лавова боља од осталих била Сара Ђокић са 20 постигнутих поена.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co