×

Плејоф: Страшан меч у Бијељини, Будућност у финалу

Кошаркаши Будућности су у мајсторици савладали Радник БН Баскет и пласирали се у финале доигравања MD shop 1.МЛРС.

У фантастичној атмосфери СД Гимназије "Филип Вишњић" Будућност је синоћ славила након великог преокрета у другом полувремену резултатом 74-72, по четвртинама 17-13, 08:25, 15:14, 24:20.

Радник је, прије свега добром игром у другој четвртини (08-25), направио велику разлику која је на полувремену износила +13 (25-38). Ненад Цвјетковић је блистао на обје стране терена, до одласка на велики одмор већ је имао 18 поена и четири украдене лопте на свом конту.

Велику предност играчи Игора Михајловића успјели су да одрже до средине треће четвртине, а онда Будућност долази до своје препознатљиве игре. До краја тог периода разиграни Пељто, Мичић и Новак Манојловић смањују заостатак на само -2 (50-52), а атомсфера у препуној хали долази до усијања.

Гдје су стали на крају трећег дијела, домаћи су наставили и у последњем. Соло продором Николе Ђорђића преузели су вођство након дуже времена, а затим сигурном игром успјели и да га одрже до саме завршнице.

На уласку у последња два минута Будућност је имала 8 поена вишка и када се мислило да ће мирно привести утакмицу крају, долази до нових узбуђења. Прво је погодио Радовић за два, затим Стојановић за три, а након тога и Цуровић поново за два на асистенцију Цвјетковића. Солидна предност Будућности за тили час је истопљена, а у последњих 35 секунди меча улази се са само пола коша предности за домаће.

Слиједи пенал завршица у којој су Манојловић и Цуровић половични, а Пиргић стопроцентан, па је на семафору писало 73-70 за Будућност на само 13 секунди до краја. Одговорност на себе у последњем нападу Радника преузима Никола Мичић али његов шут за три остаје на обручу. Слаба је утјеха што је Цуровић поентирао за два након скока у нападу, јер после Пељтних слободних бацања довољно времена за нови напад Радника није било.

На крају велика радост играча Будућности и заслужен пласман у финале плејофа гдје их већ за викенд очекује дуел против Јахорине из Пала.

Најбољи у екипи Будућности били су Динко Пељто са 16 поена, Ђорђе Мичић са 12, те Новак Манојловић са 10 поена и 9 скокова. На другој страни Ненад Цвјетковић је заустављен на 22 поена (само 4 у другом полувремену), али је у наставку много више разигравао те скупио 9 асистенција, уз чак 5 украдених лопти за укупан индекс корисности 31. Одличну партију пружио је и Ђорђе Цуровић са дабл-дабл учинком, 24 поена и 10 скокова за индекс корисности 26. Двоцифрен у екипи Радника био је још и Никола Мичић са 11 поена.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co