×

Aкадемац и Радник у борби за мајсторицу

Данас се играју друге утакмице полуфиналних серија доигравања у оквиру MD shop 1.МЛРС.

Академац дочекује Јахорину у вечерњем термину од 20 и 30 у СД "Борик". Млади Бањалучки тим је у Палама одиграо са дозом страха, импресиониран важношћу прве полуфиналне утакмице. Међутим, вјерујемо да ће вечерас све бити другачије, да ћемо гледати знатно неизвјеснију утакмицу. Много тога ће зависити од двојца Никола Шарић - Лука Протић, ако они буду на ниво као пред крај регуларног дијела сезоне, гостима сигруно неће бити лако. Јахорина је фаворит и у овом сусрету, прилог у томе говоре њихови резултати, само три пораза током сезоне, али и одличан ростер покривен на свакој позицији квалитетним и искусним играчима. Противничким тренерима је јако тешко да скаутирају Паљане јер екипа Јахорине не зависи само од једног или два играча и то је њихов највећи квалитет. Сваку утакмицу у тиму Мира Вукоја неко другу име искочи са импресивним учинком, а то је одлика шампионских екипа.

Друга утакмица се игра у термину од 17 часова на истом мјесту као и претходна, само што је овај пут на папиру домаћин Радник БН Баскет, а гост Будућност Профи. Биће то нови градски дерби Бијељине у коме Будућност ове сезоне има 3-0. Домаћин је у тешкој ситуацији, хендикепиран неиграњем једног од најбољих играча, Дејана Кокоруша, који је доживио тешку повреду у последњим минутама првог полуфиналног дуела. Вјерујемо да ће играчи Радник имати додатну мотивацију играјући и за Дејана. Да ли Радник може до прве побједе против градског ривала сазнаћемо негдје око 19 часова.

Обје утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co