×

Жене: Феникс на корак од титуле

Јуче је одиграна друга утакмица финалне серије доигравања у оквиру MD shop 1.ЖЛРС.

Кошаркашице Феникса славиле су у Бијељини против Будућности резултатом 59-63 (16:11, 09:25, 19:14, 15:13) и сада воде са 2-0 у серији. Виђена је изузетно борбена утакмица са неизвјесним крајем. Гошће су имале вођство током већег дијела сусрета, а разлика се махом кретала у распону од 5 до 10 кошева предности за Феникс.

Међутим, изабранице Сузане Миловановић током последњег периодa успјевају да истопе разлику гошћи, чак и да поведу са +3 на нешто више од минут до краја. И када су се сви у хали гимназије "Филип Вишњић" понадали да ће Будућност из четвртог покушаја ове сезоне успјети савладати Феникс, на сцену ступа фантастична Ивана Даковић која са 7 везаних кошева у последњих 60 секунди доноси нову побједу Бањалучанкама. Можда и одлучујућу у борби за шампионски пехар. Испоставиће се на крају да је друга четвртина, коју је Будућност изгубила са чак 16 поена разлике, била кључна, па није помогло ни то што су домаће добиле остала три периода.

Већ поменута јунакиња Феникса, Ивана Даковић, је била и најбољи актер утакмице са 24 поена, 11 скокова те по двије асистенције, украдене лопте и блокаде. Осим ње одличан кошгетерски учинак имала је и Теодора Гвозден са 18 поена, а двоцифрена са клупе је била још Лана Чолић са 10 кошева.

Код домаћих чак пет кошаркашица из прве поставе са двоцифреним учинком, али без скоро икаквог учинка са клупе и уз јако малу минутажу резервних играчица. Најефикаснија је била Марија Чојић са дабл-дабл учинком 13 поена и 12 скокова, Теодора Сојић и Хена Кустурица су постигле по 12, док су по 11 поена постигле Уна Церовић и Александра Мирковић.

Трећа утакмица се игра у Бања Луци 1. априла од 18 часова и биће то прва меч лопта за Бањалучанке у походу на шампионски пехар.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co