Као и ранијих година Збор кошаркашких судија Романија-Херцеговина организовао је Семинар који је окупио тридесетак судија.
Ове године на Семинару били су еминентни предавачи из региона, Драган Медан из Дубровника, контролор у Евролиги, као и двојица судија Евролиге и Аба лиге - Игор Драгојевић и Милош Кољеншић.

Предсједник Збора кошаркашких судија Романија Херцеговина Драган Поробић рекао је за Локопортал да је Семинар оправдао очекивања, те да се добро радило и да су судије имале прилику учити од најбољих.

Одрађене су теме из "механике", "корака", "неспортске грешке" и "фантасy цалл", а учесници су имали прилику судити утакмице на два турнира у организацији КК Леотар и ОКК Леотар.

"Радом на семинару ова три дана, могу отворено реци да Српска има потенцијал младих судија. Првог дана семинара на темама које се највише обрађују на семинарима широм Европе упознао сам се и срео са момцима који су показали жељу да уче и напредују. Колеге које су на терену скоро годину дана, па до искусних који суде по 10-12 година. Жеље за доказивањем за само два дана на турниру млађих категорија није недостајало. Као и сваки други посао и наш посао тражи одрицања, учење, посјећивање што више семинара да би се стигло до највеће степенице у нашем послу. Овом приликом желим да се захвалим на позиву да своје искуство и знање могу да подијелим са младим колегама у нади да ћемо се сусрести на теренима широм Eвропе", рекао је Милош Кољеншић у изјави за Локопортал.
"Судијски камп у Требињу је организован на високом нивоу и из године у годину постаје све бољи и наравно, даје резултате који су мени били видљиви већ у првим утакмицама. То је група веома добрих људи и судија, који су професионалним односом према људима из судијске организације и људима из организације турнира, показали колико воле свој позив и колико желе да науче и напредују. Поред основних карактеристика које један судија мора да има (познавање правила кошаркаске игре и да буде физички спреман), веома је важно никад не престати учити, морамо бити све бољи и бољи и тезити ка врху и постављеном циљу. Захвалио бих се на позиву мојим пријатељима и колегама Драгану Поробићу и Драгану Краљу и надам се да смо успјели макар мало да помогнемо у процесу обуке судија у овом региону. Што се мене тиче, увијек ћу се радо одазвати да проведем пар дана са оваквом групом људи" каже искусни судијски стручњак Игор Драгојевић.

ПРЕУЗЕТО СА locoportal.com