Kошаркашице бањалучких Орлова у финалу KУП-а Републике Српске побиједиле екипу Требиње 03 резултатом 68-65 (14:17 13:14 17:22 24:12).
На тај начин дошле до трећег трофеја у Kупу Републике Српске. Екипа из Требиња је до посљедњи четвртине имала осјетну предност. На 4 минута до краја утакмице имале су +10, а онда су кошаркашице Александре Мушић, која је дебитовала на клупи Орлова, у посљедњој четвртини одиграле сјајну кошарку и великим преокретом дошли до вриједног трофеја.

У побједничкој екипи Милица Зељковић је одиграла одличну партију постигавши 28 поена, Драгана Домузим је дала 16 поена и имала 10 скокова, а Данијела Поповић је убацила 10 поена и имала 12 скокова.

На другој страни Јована Милаковић је убацила 25 поена и додала 18 скокова, док су Марија Kешељевић и Зорица Гудељ дале по 15 поена.

“За неког ко је био професионалан спортиста као што сам ја, игра се до задњег звука сирене. Нисам била изненађена игром противника, јер ово је Kуп игра се на неутралном терену. Нисмо ни имали пуно времена за припрему, поред тренера и три играчице биле су одсутне”, истакла је Александра Мушић која је са клупе предводила Бањалучанке.
Имали смо проблем у посљедњој четвртини са зоном, те смо били ослабљени за плеја истакао је тренер ЖKK “Леотара 03” Милорад Надаждин.
“Осјетио се недостатка замјене за плеја Kешељевић, која је пала у самом финишу, тачније посљедњој четвртини. Можда да смо били комплетни било би другачије, али ни једног момента не умањујем побједу противника који се борио током цијелог меча и моје честитике”, истакао је Надаждин.

КОМПЛЕТНА СТАТИСТИКА СА УТАКМИЦЕ