Предсједник Кошаркашког савеза РС и потпредсједник Кошаркашког савеза БИХ каже да му је главни циљ афирмација младих играча и да им омогући што чешће појављивање на теренима РС, БиХ али и ван граница земље.
Спасојевић је на челу КС РС шест година, а као најважнију мафифестацију ове године издваја обиљежавање 25 година од настанка савеза.
“Било је много значајних догадјаја, манифестација и спортских дешавања у протеклом период, али као најважније издвојио бих свечану академију којој су присуствовали сви значајни људи из кошаркашког свијета, а којом смо обиљежили ову важну годишњицу. Поводом тог јубилеја, издали смо и монографију “25 година КС РС” . И други јако битан догађај је потписивање споразума о специјалним односима са кошаркашким савезом Србије из 2014 год. који сарадњу између два савеза диже на један потпуно нови и бољи ниво”, каже Спасојевић.

Када су ријеч планови за наредни период ту нема двојби.
“Наравно да је то афирмација младих играча и омогућавање тим младим момцима да се што више појављују на теренима РС, БИХ и европских земаља. А што нам је омогућено законом о спорту, те дејтонским мировним споразумом. Такав примјер имали смо када су наши дјечаци рођени 2001 год. наступали под заставом РС на међународном турниру у Марибору , 2016. године”, објашњава он.
На питање да ли КС РС може да опстане у овим тешким временима када је спорт на маргинама Спасојевић одговара да је, иако мали и са скромним буџетом, Савез поносан на своје играче и њихове успјехе.

“Наш савез је мали, има свега два професионално запослена радника, те једног спољног сарадника. Са скромним буџетом на годишњем нивоу, око 140 000 КМ, али упркос томе опслужујемо 4 ПКО-а. Са преко 3500 регистрованих играча и 84 регистрованих клубова, који су у бази нашег савеза, имамо потпуну контролу свих играчица и играча који прелазе из клуба у клуб. Морам нагласити да смо поносни на велики број играча који наступају за нашу репрезентацију, те репрезентацију Републике Србије, и наш највећи клуб Игокеу који успјешно представља РС на европским такмичењима”, завршава Спасојевић.