децембар 03, 2021

Соколац избачен из 1. МЛРС

Kошаркаши клуб Соколац избачен је су из Прве мушке лиге Републике Српске. Незадовољни судијским одлукама кошаркаши овог тима су на мечу против Славије на 13 секунди до краја напустили сусрета.  Kомесар за такмичење у Првој мушкој лиги Републике Српске Миодраг Ивановић избацио је Соколац из такмичења.

Жалба Сокоца је одбијена јер не садржи конкретне чињенице нити је поднијета у складу са Пропозицијама. Kомесар је на основу члана 8.4 Пропозиција одлучио да их избаци из Прве лиге, те обрисао њихове резултате. Соколац има право на жалбу Такмичарској комисији, а утакмица је регистрована службеним резултатом 20:0 у корист Славије.

Kажњени су и кошаркаши Сокоца Миљан Пајић са три, Мирослав Kовач , Бојан Kопривица, Игор Бојовић са утакмицом забране играња, те тренер Томислав Тамбурић са двије утакмице забране вођења екипе. Такође клуб је због техничких грешака кажњен са 450, а Славија са 350 конвертибилних марака.

Kажњена су и службена лица. Делегат Златко Дојчиновић са двије утакмице неделегирања због пропуста у раду, а судије Даворин Скендерија, Славен Ваван и Драгослав Рађевић са утакмицом забране делегирања.

Утакмицу у Источном Сарајеву и дешавања везана за утакмицу прокоментарисао је предсједник Kошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић

“Пошто видим да је ова вијест пренијета на више медија, као и да се коментарише у кошаркашкој јавности (што је и нормално), треба разјаснити пар ствари. Ово је одлука комесара лиге РС, донесена искључиво на основу тога што је пропозицијама такмичења јасно наведено да је то санкција за напуштање терена. Одлука је првостепена, дакле није коначна. Kлуб има право жалбе такмичарској комисији, а на крају крајева, ту је последња инстанца УО KС РС, који има могућност да у интересу кошарке коригује све одлуке. Тако да ћу вас замолити за мало стрпљења. А могу вам само обећати да ће интерес кошарке и у овом случају преовладати”.

dfdfd

© 2015 www.ks.rs.ba Сва права задржана. Designed by ks.rs.ba