Женска косаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства у Валенсији, пошто је вечерас у Валнсији побjедила Белгију са 74:73.
Избранице Марине Маљковић послије велике борбе и неизвијесне завршнице успијеле су да дођу до медаље, а за ону најсјајнију коју су освојиле 2015. године, бориће се сутра од 21 сата против Француске. Најбоља у побједничком тиму била је Соња Васић са 16 поена и осам скокова, Александра Црвендакић је убацила 15, док је Џули Алеман са 18 поена била најбоља код Белгијанки.

Кошаркашице Србије отвориле су меч серијом 11:2, одлично су затвориле Белгијанке и у једном тренутку имале су и плус 11, а одлична у овом дијелу игре била је Црвендакићева. У финишу дионице Белгија се пробудила, а већ у наставку меча почеле су да улазе у прави ритам и брзо су дошле до изједначења. Одличном игром Алеманове, Белгија је у друго полувреме успијела да уђе са плус четири.

Наставак је донио велику борбу и резултатску клацкалицу, Белгија је водила, Србија је ишла у корак са ривалом. У посљедњој деоници српске кошаркашицд су боље кренуле, али се Белгијанке нису предавале. У посљедњем минуту Србија имала вишак од четири поена, када је Соња Васић погодила за 69:65. Белгијанке су са слободних бацања смањиле на два поена заостака, вршиле су пресинг и услиједила је пенал завршаница.

Србија је опет дошла до плус четири, Белгија погодила за три на 1,6 секунде за 74:73, Српкиње су лоше избациле лопту и посљедњи шут су имале ривалке, али погодак није признат, јер је вријеме истекло.