Борис Спасојевић, рођен 1964 год. у Бања Луци. Ожењен и отац  троје дјеце. Послије завршене средње Техничке школе похађао и дипломирао на Универзитету у Бања Луци на Педагошкој академији, смјер историја-географија,  а на ПМФ 2004 год. стекао звање професор географије. 2008 године на Економском факултету Универзитета у Бања Луци похађао и завршио магистарске постдипломске студије. У професионалном раду учествовао у бројним стручним едукативним програмима нпр. Министарства просвјете и културе Републике Српске – Успјешно руковођење школом 2004 год., Међународна конференција и едукација Осло Норвешка – Социјални дијалог у образовању 2009 год. и многе друге Конференције, конгреси и семинари у Словенији, Хрватској, Србији и БиХ (2010-2012). Стекао је стручне цертификате из области образовања, руковођења школом и менаџмент знања која примјењује у свакодневном  професионалном раду и спортској управљачкој пракси. Борис Спасојевић се служи руским језиком (чита, пише и говори) и енглеским језиком, школско знање. Користи рачунар и програмски пакет Office, интернет маил програме и др. Посједује знање управљања моторним возилом Б, Ц и Е категорије.

Активно се бавио кошарком као играч у КК Поткозарје од 1979 год. све до 1992 год. у свим селекцијама од кадета, јуниора до сениорске селекције односно  I тима. Након мијењања имена КК Поткозарје у КК Игокеа Борис Спасојевић обавља разне одговорне функције у КК Игокеа Александровац.  А најодговорнија је Предсједник КК Игокеа, коју и тренутно обавља. КК Игокеа је у том периоду и остварила највећи успјех кошарке Републике Српске у својој историји (I мјесто АБА лиге и кандидатура за најквалитетније европско такмичење-Euroleague i dr.).

Професионална пословна каријера:

    Основна школа „Вук Караџић“ Бања Лука, као професор историје и географије, 1991-1997 год.
    Основна школа „Георгиос Папандреу“, Александровац као директор, 1998-2006 год.
    „Угоститељско-трговинско-туристичка школа“, као директо од 2006 год., а гдје и тренутно ради

Председник је Кошаркашког савеза Републике Српске и активно учествује и у раду Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине као члан председништва.

Тел. 065/513-930;
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.