У Требињу се одржава семинар за кошаркашке судије ПКО РХ

Збор кошаркашких судија Романија Херцеговина организатор је тродневног семинара за судије, који се у оквиру Међународног кошаркашког Купа пријатељства одржава у Требињу

 Теме на семинару су организоване тако да покрију све аспекте модерног суђења, почевши од технике и механике суђења, преко физичке до психолошке припреме судија.

Семинар кошаркашких судија у Требињу окупио је око 30 учесника са подручја Романије и Херцеговине.
Стручни предавачи су Игор Драгојевић Предсједник Удружења кошаркашких судије Црне Горе, судија Евролиге, те Драган Медан један од најбољих кошаркашких контролора Евролиге, као и Драган Краљ некадашњи првотимац Леотара из Требиња искусни судија регионалне АБА лиге.
Према ријечима Драгана Поробића, Предсједника Збора судија Романија Херцеговина, примарни циљ семинара који се одржавају два пута годишње, је да у едукативном смислу обезбиједи учесницима богата предавања и нове садржаје, како би предстојећу сезону дочекали што спремнији.

"Један од циљева семинара је и упознавање судијског кадра са свим новинама у правилима која се доносе како би се сама кошаркашка игра што више убрзала, као и интерпретацијама, те основним судијским радњама које они примјењују у својим суђењима, а то су механика и техника суђења", каже нам Поробић, који је такође интернационални кошаркашки судија и судија Регионалне Аба лиге.

Интернационални судија, један од најбољих црногорских дјелиоца правде, кошаркашки стручњак који се је судио Европско првенство 2015. године у Словенији - Игор Драгојевић рекао је за Локопортал да су ови семинари веома важни за судије, јер константно морају пратити нове трендове, бити упознати са лигама, тренерима, играчима, те бити максимално фокусирани, психички и физички спремни, да би свој посао радили максимално професионално и на највећем нивоу.

Већ неколико година кошаркашке судије своје семинаре одржавају у Требиње, јер, како кажу овдје имају најбоље услове за теретски и практични дио предавања.

Преузето са: lokoportal.com