КСРС НА САЈМУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 На првом сајму спорта Републике Српске, на којем је представљено 20 спортова и 40 спортских савеза из РС представио се и Кошаркашки савез Републике Српске

 Током одржавања сајма на теренима су представљени кошарка, кошарка у колицима, рукомет, одбојка, аикидо, кик бокс, тенис, стони тенис, атлетика, спортски плес, џудо, карате, фудбал, гимнастика, џијуџицу, бокс, рвање и теквондо као и коњички спорт.

Штанд КСРС био је засигурно један од најпосјећенији. Поред великог броја дјеце која су жељела да испробају своје кошаркашке вјештина наш штанд су посјетили и великани европске кошарке Радослав Раша Нестеровић и Милан Гуровић, актуелна репрезентативка Србије Саша Чађо, Вук Радивојевић, легенда југословенске женске кошарке Слађана Голић, Мирјана Човичковић бивша кошаркашица, Илија Ђорђевић и Гаврило Ђурица – Спортски центар Ковилово –Беогад, Немања Мајдов – Свјетски првак у џудоу, његов отац најбољи тренер џудоа, Спорт студио на челу са др Александром Јаковљевићем, Жељко Тица – аутор Монографије 25 година КСРС, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, министар породоце омладине и спорта Јасмина Давидовић као и многи други. 

Министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, која је отворила Сајам, изјавила је да је ово прилика да се међу младима промовише спорт 
– То је стварно велики број и ја сам поносна на то да у ситуацији у којој нису добри услови за развој спорта, спорт напредује. То показујемо и бројем клубова и успјесима које наши спортисти постижу – рекла је Давидовићева.

Милан Гуровић изјавио је да је убијеђен да на овом сајму има младих талената који могу кренути његовим стопама.
– Људи с ове стране Дрине су способни за тако нешто. Ми смо генерално расадник талентоване дјеце, тако да мислим да овде постоје момци који могу да направе чак и веће резултате од нас – истакао је Гуровић.

Бивша НБА звијезда Радослав Нестеровић је нагласио да спорт уједињује и да је Сајам спорта феноменална прилика за дјецу да упознају вршњаке из других градова и начине на које раде.

Осим Гуровића и Нестеровића, Сајму спорта присуствују предсједник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, први човјек Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, актуелни свјетски првак у џудоу Немања Мајдов и тренер џудоа Љубиша Мајдов, који је добио награду за најбољег европског стручњака.

На педесетак штандова на Бањалучком велесајму представљене су и спортске високошколске установе, институти за спорт и организације које се баве здравственом заштитом и рехабилитацијом спортиста као и произвођачи опреме за спорт и дистрибутери спортске прехране.

Саши Чађо уручена је СРЕБРНА ЗНАЧКА Кошаркашког савеза Републике Српске за дугогодишњи упјешан рад, значајне спортске резултате и допринос афирмацији кошаркашког спорта РС у земљи и иностранству, док је Радослав Раша Нестеровић генерални секретар Кошаркашког савеза Словеније примио ЗАХВАЛНИЦУ КСРС Кошаркашком савезу Словеније.

УСКОРО ФОТО ГАЛЕРИЈА

 {gallery}2018/sajam1{/gallery}