КСРС НА САЈМУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Отварање Сајма спорта Републике Српске, који организује Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са Градском управом Бањалука предвиђено је за 11.30 часова

Током Сајма спорта на теренима ће бити представљени спортски плес, аикидо, кик бокс, рукомет, кошарка, одбојка, тенис, стони тенис, атлетика, џудо, карате, фудбал, гимнастика, џијуџицу, бокс, рвање и теквондо.

На педесетак штандова на Бањалучком велесајму биће представљено 40 спортских савеза Републике Српске, спортске високошколске установе, институти за спорт и организације које се баве здравственом заштитом и рехабилитацијом спортиста.
На првом сајму спорта у Српској представиће се и произвођачи и дистрибутери спортске опреме и произвођачи хране за спортисте.

Много познатих имена из региона присуствоваће сајму, а само њихово појављивање даће додатну тежину цијелом догађају. За сада су долазак потврдили легендарни фудбалер Драган Џајић, троструки освајач Евролиге, а сада предсједник ОК Србије Божидар Маљковић, један од најбољих словеначких кошаркаша и бивша НБА звијезда Радослав Нестеровић, бронзани одбојкаш из Атине, а данас први човјек школског спорта Србије Жељко Танасковић, те олимпијски шампион у рвању и предсједник Спортског савеза Србије Давор Штефанек. Сви они, као и још неколико легенди, биће на услузи свим учесницима сајма.