БРАТУНАЦ ШАМПИОН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Кошаркашки клуб Братунац је шампион 1. МЛРС за сезону17/18. Братунчани су у правој кошаркашкој атмосфери поразили Борац у четвртој утакмици финала доигравања резултатом 67:52 и са укупним скором у серији 3:1, освојили титулу.
Mladen Kojić/Portal eSrebrenica.ba

Већ послије првих 10 минута, Братунац је стекао пет поена предности. (16:11), да би се на одмор у полувремену отишло двоцифреном предношћу домаћина - 29:18.

У тим тренуцима Мирослав Ковач био незаустављив за црвено-плаве са 12 постигнутих кошева.
У наставку утакмице предност је расла из минута у минут до максималних +15.
У посљедњој четвртини су домаћи рутински одржавали предност од десетак разлике иако су гости успјели да стигну до "минус седам" на два минута до краја, али није било снаге за преокрет, па су Братунчани укњижили трећу побједу над бањалучким клубом.

Најефикаснији у табору новог шампиона био је Небојша Еркић са 23 поена, Мирослав Ковач са 12 погодака, те Мирослав Милидраг и Никола Пилиндавић са по два коша мање, док су код гостију из Бањалуке прва имена четврте финалне утакмице били Небојша Николић са 20 поена и Срђан Лончар са 14.

Кошаркашки савез је прогласио је и најбоље поједнице доигравања. Пеђа Лончар је најбољи стрелац са 117 постигнутих поена, Јовица Кецман је најбољи скакач са 90 ухваћених лопти, Горан Богићевић је најбољи асистент са 40 асистенција, док је најкориснији играч Небојша Еркић са укупно 146 индексна поена.

БРАТУНАЦ: Небојша Еркић 23, Горан Богичевић 5, Зоран Купусовић 5, Мирослав Ковач 12, Мирослав Милидраг 10, Милош Деурић, Дејан Алемпић, Милош Милошевић, Душан Максимовић 2, Иван Јокић, Александар Дероњић, Никола Пилиндавић 10. Тренер: Миливоје Мађеновић
БОРАЦ: Јовица Кецман 6, Срђан Лончар 14, Никола Лакић, Пеђа Лончар 8, Небојша Николић 20, Дејан Барбарез 3, Вања Омеркадић, Лука Ћулум, Андреј Микеш 1, Вања Самарџић, Милош Аничић, Милош Ступар. Тренер: Марко Таушан