Борац и Братунац за титулу првака Републике Српске

Кошаркаши Братунца пласирали су се у финале доигравања 1. МЛРС побиједивши Леотар резултатом 81:77 након продужетка док је у другој утакмици Борац побиједио Соколац са 68:61

Братунац је до финала дошао након двије узастопне побједе над екипом Леотара. У трећој, одлучујућој утакмици, која је играна у Требињу до тријумфа је дошао након великог преокрета пошто је Леотар имао предност и до 12 поена. Кошаркаши Леотара читаво вријеме утакмице имали су предност. У последњи период су ушли са +7, али је екипа Братунца тројком Богићевића на минут до краја утакмице изборила продужетак. 

У последњем минуту продужетка екипа Братунца серијом 6-0 рјешава питање побједника.
Најефикаснији у тиму Братунца био је Горан Богићевић са 18 поена док је код Леотара Никола Марић постигао 25.

У утакмици која је играна на Сокоцу ОКК Борац савладао је домаћина резултатом 61:68 и уз укупан резултат 2:1 у побједама пласирао се у финале.
На почетку утакмице виђена је изједначена игра. У другом периоду гостујућа екипа заиграла је много ангажованије и на полувријеме одлазе са +6 резултатом 33:39.
У трећем периоду игре гости настављају са добром игром и на 3 минута прије краја периода имају +12. Међутим домаћин серијом 12:0 долази до изједначења на крају четвртине тако се у последњи период игре ушло резултатом 50:50.
У последњем периоду ни једна екипа не успијева да се „одлијепи“. Играју чврсто кош за кош све до 18 секунди прије краја утакмице кад Пеђа Лончар при резултату 61:62 најприје постиже тројку за +4, а одмах у следећем нападу краде лопту, те након извођења лопте са стране постиже поене. Сокочани су до краја утакмице изгубили још једну лопту а Лончар је половичним учинком са линије пенала постигао коначан резултат 61:68.

Финална серија између Борца и Братунца почиње следећи викенд, а шампион Републике Српске биће екипа која оствари три побједе.
Сходно пласману након лигашког дијела (Борац трећи, Братунац четврти), предност домаћег терена у борби за титулу имаће екипа Борца.