СТУДЕНТ/ИГОКЕА ПОБЈЕДНИК КУП-а РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Кошаркаши Студента Игокее освојили су свој први трофеј у Купу Републике Српске послије побједе над екипом КК Младост

Кошаркашки Студент/Игокее савладали су у финалној утакмици у Мркоњић Граду Младост резултатом 84:94 (15:15, 24:10,17:24, 16:19, 12:22) и по први пут подигли трофеј намијењен побједнику најмасовнијег такмичења Српске.

У првој четвртини играло се у кош за кош и ниједна екипа није успјевала да направи већу разлику. У другој четвртини домаћи играчи играју знатно ангажованије те на полувријеме одлазе са +10 - 39:29.
У трећем периоду играчи Студент/Игокеа појачавају темпо и до краја четвртине смање резултата на 56:53.

Студент Игокеа је у првим минутама посљедњег периода успјела и да преузме вођство од четири разлике "закуцавањем" Илића, међутим, тада је на сцену ступио Никола Кочовић и са шест везаних поена вратио предност у корист Младости (67:61). Екипа Младости као да је „стала“ у последним минутама меча и дозвољава младој екипи Студент/Игокеа да се поново приближи.

У последних 14 секунди кошаркаши Младости имају предност +2 - 72-70, али Јанковић погађа за два за изједначење и продужетак (72:72).

У додатних пет минута, "игоси" су били присебнији и брзо повели са 10 разлике (82:72) што су успјели да сачувају до краја за велико славље и први освојени трофеј у Купу Српске
Госте је до првог пехара у финалу предводио Илић са 24 поена, Николић са 21 поеном мање, те Немања Живковић са 14 погодака.
У домаћој екипи најефикаснији је био Никола Кочовић са 27 поена док је Стефан Мијовић је постигао 21 поен.

Најтрофејнији клуб у Купу РС је Игокее са 11 пехара, слиједи потом бањалучки Борац, који има девет трофеја, а на трећем је Младост са два. По један освојени Куп РС имају Славија (Источно Сарајево), Леотар (Требиње), гатачка Младост и сада Студент Игокеа.

Побједом у финалу КУП-а РС Екипа Студент/Игокеа пласирала се на завршни турнир КУП-а БиХ